IKB Vleeskalveren

Welkom op de pagina van de kwaliteitsregeling IKB Vleeskalveren. In januari 2008 heeft de Nederlandse vleeskalversector twee nieuwe IKB regelingen opgericht. Eén voor de Blanke vleeskalveren en één voor de Rosé vleeskalveren. De IKB regelingen zijn continu in ontwikkeling en anticiperen zo op de ontwikkelingen in de sector, wensen en eisen vanuit de nationale markt, internationale markt en de maatschappij, én op de gewijzigde wet- en regelgeving. Met de regeling IKB Vleeskalveren blijft de Nederlandse kalfsvleessector internationaal de koplopers- en voorkeurspositie bij consumenten en afnemers (be)houden. IKB Vleeskalveren staat zowel nationaal als internationaal bekend als een hoogwaardig keurmerk.

Na de opheffing van het Productschap Vee, Vlees en Eieren in 2014 is SBK regelinghouder geworden van IKB Vleeskalveren. Om de kwaliteit van de regeling te waarborgen moet de regeling voldoen aan de kwaliteitsnorm ISO 17065. Hiervoor is het nodig dat de IKB Regeling Vleeskalveren zelf aan bepaalde eisen voldoet. Tegelijk stelt deze norm eisen aan de Certificerende Instantie (SKV). Hierdoor ontstaat een scheiding van taken:

  • SBK ontwikkelt de voorschriften en is houder van de regeling;
  • De controle, beoordeling en certificering is in handen van de Certificerende Instantie (SKV).

In het onderstaande organogram staat de organisatiestructuur van de Regeling IKB Vleeskalveren weergegeven.

160414 Organogram IKB VleeskalverenKlik hieronder voor meer informatie over de regeling IKB Vleeskalveren: