Hygiënecode erfbetreders

SBK heeft een illustratie uitgegeven met de hygiënecode voor erfbetreders. Erfbetreders zijn alle personen die op een kalverbedrijf, in de stallen komen. Bijvoorbeeld de dierenarts, handelaren, chauffeurs, monsternemers, servicemonteurs, ongediertebestrijders, vertegenwoordigers, etc.

Naast de erfbetreders vormen ook de hulpmiddelen die ze meebrengen een risico voor overdracht van ziekteverwekkers. Door het toepassen van de juiste hygiënemaatregelen wordt de verspreiding van ziekteverwekkers tussen bedrijven beperkt.

De illustratie geeft stap voor stap weer welke handelingen de erfbetreder moet uitvoeren in de hygiënesluis voordat de stal wordt betreden. Bij het verlaten van de stal moeten dezelfde stappen, in omgekeerde volgorde, doorlopen worden in de hygiënesluis. De Illustratie hygienecode erfbetreders vindt u hier.

Bij de juiste hygiënemaatregelen hoort o.a. het reinigen en ontsmetten van hulpmiddelen/materiaal welke met de erfbetreder mee het bedrijf af gaan. Of juist het verpakt meenemen van materialen, denk bijvoorbeeld aan de mobiele telefoon?

 

Voor de hygiëneregels op de kalverhouderij klik op “Hygiëneregels Kalverhouderij
Voor het complete protocol klik op “Hygiënecode voor erfbetreders”
Voor een brief gericht aan technische bedrijven over hygiëneregels klik op “Brief technische bedrijven hygiëneregels”