Ontvangst KalverenOntvangst Kalveren

Als geen ander weet u: wanneer de start van de kalveren zonder noemenswaardige problemen verloopt, groeien de dieren ongestoord door, is er minder antibiotica nodig en worden er prima technische resultaten behaald. Daarom gaan we als gehele kalversector aan de slag met het optimaliseren van de ontvangst van kalveren.

De nadruk van het project Ontvangst Kalveren ligt op de bedrijfsprocessen van de kalverhouder in de voorbereidingsperiode op de komst van de nuchtere kalveren en de eerste vier weken op stal. Via kennisdeling, het uitwisselen van succesverhalen en workshops willen we enerzijds de kennis verhogen en anderzijds u inspireren om samen te zoeken naar verbeteringen. Daarom organiseert de SBK een tal van workshops voor kalverhouders.

Ervaringen uitwisselen in workshops

In een workshop gaat u samen met uw collega-kalverhouders aan de slag met het optimaliseren van de ontvangst van nuchtere kalveren op uw bedrijf. In kleine groepen wisselt u ervaringen uit over deze cruciale periode op stal. Denk hierbij aan het opmerken van signalen in de stal, de rol van klimaat en de juiste voeding,  het maken van de juiste keuzes, hoe protocollair werken, etc. De exacte inhoud van een workshop stemmen we graag met u af. Zodoende sluiten we zo goed mogelijk aan bij uw dagelijkse praktijk.

De locatie en data van een workshop stemmen we graag met u af. De workshops worden gegeven door SBK en verschillende partijen in de periferie.

Heeft u vragen over het project Ontvangst Kalveren of de workshops? Neem dan gerust contact op met de SBK (088-9984325, secretariaat@kalversector.nl).

Aanmelden

Heeft u interesse in een workshop? Meld u dan aan door onderstaand formulier in te vullen.
Werkt het aanmeldformulier niet? Stuur ons dan een mail met uw aanmelding via secretariaat@kalversector.nl.

Welke soort(en) kalveren houdt u? (meerdere opties mogelijk) (*)
BlankRosé startRosé start én afmest
Welke workshop wilt u bijwonen? Let op: Vol = Vol
(Op dit moment zijn alle workshops voor het najaar vol, geef uw interesse aan door onderstaande optie aan te vinken.) (*)
Ik meld mij graag aan voor een andere datum of een andere regio
Heeft u ruimte om 8-10 kalverhouders te ontvangen en wilt u deze beschikbaar stellen?
JaNee