Ontvangst KalverenOntvangst Kalveren

Als geen ander weet u: wanneer de start van de kalveren zonder noemenswaardige problemen verloopt, groeien de dieren ongestoord door, is er minder antibiotica nodig en worden er prima technische resultaten behaald. Daarom gaan we als gehele kalversector aan de slag met het optimaliseren van de ontvangst van kalveren.

De nadruk van het project Ontvangst Kalveren ligt op de bedrijfsprocessen van de kalverhouder in de voorbereidingsperiode op de komst van de nuchtere kalveren en de eerste vier weken op stal. Via kennisdeling, het uitwisselen van succesverhalen en workshops willen we enerzijds de kennis verhogen en anderzijds u inspireren om samen te zoeken naar verbeteringen. Daarom organiseert de SBK een tal van workshops voor kalverhouders.

Workshops kalverhouders

In een workshop gaan we aan de slag met het optimaliseren van de ontvangst van nuchtere kalveren op uw bedrijf. We oefenen in kleine groepen kalverhouders met situaties waar u dagelijks mee te maken heeft. Denk hierbij aan het opmerken van signalen in de stal, het analyseren van signalen, het maken van de juiste keuzes, hoe protocollair werken, etc. De exacte inhoud van een workshop stemmen we graag met u af. Zodoende sluiten we zo goed mogelijk aan bij uw dagelijkse praktijk.

Naar verwachting vinden de eerste workshops plaats in het voorjaar van 2019. De locatie en data van een workshop stemmen we graag met u af. De workshops worden gegeven door SBK en verschillende partijen in de periferie.

Heeft u vragen over het project Ontvangst Kalveren of de workshops? Neem dan gerust contact op met de SBK (088-9984325, info@kalversector.nl).

Aanmelden

Heeft u interesse in een workshop? Meld u dan aan door het aanmeldformulier in te vullen.
Mocht het aanmeldformulier niet werken stuurt u ons dan een mail met uw aanmelding via info@kalversector.nl.

Welke soort(en) kalveren houdt u (meerdere opties mogelijk) (*)
BlankRosé startRosé start én afmest
Heeft u ruimte om 8-10 kalverhouders te ontvangen en wilt u deze beschikbaar stellen?
JaNee